flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Рада суддів господарських судів України скликає Конференцію суддів господарських судів

05 березня 2014, 09:00

Учора, 3 березня 2014 року у Вищому господарському суді України (далі - ВГСУ) під головуванням заступника Голови ВГСУ, Голови Ради суддів господарських судів України Артура Ємельянова відбулося чергове засідання Ради суддів господарських судів України (далі - РСГСУ).

По першому питанню порядку денного члени РСГСУ заслухали інформацію Голови РСГСУ Артура Ємельянова щодо скликання 19 березня 2014 року V Конференції суддів господарських судів України з попереднім порядком денним, зокрема: обрання делегатів на позачерговий ХІІ з'їзд суддів України (який заплановано на 11 квітня 2014 року); інформація Державної судової адміністрації України про фінансове та організаційне забезпечення діяльності господарських судів у 2014 році та інше.

Також головам судів доручено провести збори суддів та до 6 березня 2014 року направити РСГСУ протоколи з інформацією про запропонованих делегатів на V Конференцію суддів. Затвердження делегатів планується на наступному засіданні РСГСУ, яке відбудеться 7 березня 2014 року.

Щодо зарахування до кадрового резерву суддів на заміщення адміністративних посад в господарських судах України доповів Голова РСГСУ Артур Ємельянов.

По наступному питанню порядку денного щодо змісту інформації, яку доцільно розміщувати на головній (стартовій) сторінці місцевих та апеляційних господарських судів, виступили заступник Голови РСГСУ Юрій Власов та керівник проекту "Електронний суд" ДП "Інформаційні судові системи" Олександра Самборська, яка, зокрема, поділилася результатами проведеного у січні 2014 року ДП "Інформаційні судові системи" моніторингу стану інформаційного наповнення веб-сайтів господарських судів офіційного веб-порталу "Судова влада України".

Заслухавши та обговоривши інформацію доповідачів, РСГСУ вирішила взяти її до відома. Також затверджено макет головної (стартової) сторінки веб-сайтів місцевих та апеляційних господарських судів і внесені деякі технічні зміни. Разом з тим, головам місцевих та апеляційних господарських судів доручено до 31 березня 2014 року забезпечити приведення офіційних веб-сайтів господарських судів та їх головних (стартових) сторінок у відповідність з цим рішенням РСГСУ та усунути недоліки, зазначені у результатах моніторингу ДП "Інформаційні судові системи" стану інформаційного наповнення веб-сайтів господарських судів у січні 2014 року. Крім того, ДП "Інформаційні судові системи" доручено продовжувати щомісяця надавати РСГСУ звіти про стан інформаційного наповнення веб-сайтів господарських судів, в тому числі, щодо відповідності цьому рішенню.

Заступник Голови РСГСУ Юрій Власов зупинився на проблемних питаннях функціонування автоматизованої системи документообігу в судах. Він поінформував присутніх, що РСГСУ отримано лист Ради суддів України щодо вивчення проблем функціонування автоматизованих систем документообігу в господарських судах та надання пропозицій щодо внесення змін до Положення про автоматизовану систему документообігу суду, затвердженого рішенням Ради суддів України, з урахуванням узгодженості зазначеного Положення з інструкціями з діловодства, які діють в судах та Інструкцією про порядок роботи з технічними засобами фіксування судового засідання.

На виконання вказаного листа РСГСУ були надіслані господарським судам України відповідні листи, на які отримані відповіді про існуючі проблеми функцiонування автоматизованих систем документообiгу та пропозиції щодо внесення змін у Положення про автоматизовану систему документообігу суду. РСГСУ створено робочу групу, якою проведено узагальнення пропозицій і зауважень та підготовлено проект змін до Положення про автоматизовану систему документообігу суду.

Заслухавши та обговоривши інформацію керівника робочої групи, заступника Голови РСГСУ Юрія Власова, РСГСУ вирішила погодити проект змін до Положення про автоматизовану систему документообігу суду, затвердженого рішенням Ради суддів України, та направити погоджений проект змін до Ради суддів України.