flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулися збори суддів господарського суду Закарпатської області

28 лютого 2014, 08:56
         Учора, 27 лютого 2014 року, у приміщенні господарського суду Закарпатської області відбулися збори суддів.
        На порядку денному зборів розглядались наступні питання:
1.         Про підсумки роботи господарського суду Закарпатської області у 2013 році.    
2. Про виконання постанови Пленуму Вищого господарського суду України від 21.02.2013 №5 „Про підсумки роботи господарських судів України у 2012 році та завдання на 2013 рік”.                                                                           
3. Про стан розгляду звернень юридичних та фізичних осіб зі скаргами на дії суддів та працівників апарату, які надійшли до господарського суду Закарпатської області у ІІ півріччі 2013 року.
4. Про підсумки використання бюджетних коштів за 2013 рік та перспективи використання бюджетних асигнувань у 2014 році.
5. Про результати здійснення моніторингу дотримання процесуальних строків, встановлених для розгляду судових справ, та строків розсилки процесуальних документів у січні  2014 року.
6. Про результати перевірки введення повних текстів судових рішень, інших документів до автоматизованої системи документообігу, а також надсилання копій судових рішень господарського суду Закарпатської області до Єдиного державного реєстру судових рішень у січні 2014 року.
7. Обговорення причин помилок, допущених суддями при здійсненні правосуддя, за результатами аналізу скасованих (змінених) судових актів господарського суду Закарпатської області у грудні 2013 року та січні 2014 року.
8. Обговорення ст.51 Закону України „Про виконавче провадження” з метою дотримання виконання наказу господарського суду від 14.02.2014 №01-02/11–о/д „Про організацію роботи з виконання приписів ст.51 Закону України „Про виконавче провадження”.
9. Обговорення довідки про причини скасування судових рішень місцевих судів Львівського апеляційного округу за  IVквартал 2013 року.
10. Звіт голови господарського суду Закарпатської області Ващиліної Н.М. за 2013 рік.
11. Звіти заступників голови господарського суду Закарпатської області Кадара Й.Й. та Якимчук Л.М.  за 2013 рік.
12. Звіт в.о. заступника керівника апарату господарського суду Закарпатської області Логойди І.В. за 2013 рік.
 
 
      По першому питанню порядку денного з доповіддю виступила голова господарського суду Закарпатської області Ващиліна Н.М. в якій  підвела підсумки здійснення правосуддя у 2013 році (із загальними  підсумками здійснення правосуддя господарським судом Закарпатської області за 2013 рік  можна ознайомитися тут zk.arbitr.gov.ua/sud5008/information/news/87232/).
      Про стан  розгляду звернень юридичних та фізичних осіб зі скаргами на дії суддів та працівників апарату, які надійшли до господарського суду Закарпатської області у ІІ півріччі 2013 року доповіла помічник голови господарського суду Закарпатської області Кірєєва Л.В., яка зауважила, що протягом вказаного періоду жодних скарг на дії суддів чи працівників апарату суду не надходило, а звернення переважно стосувались результатів розгляду справ тощо.
      Начальник фінансово-господарського відділу Бабинець О.В.  доповіла про підсумки використання бюджетних коштів за 2013 рік господарським судом Закарпатської області та перспективи використання бюджетних асигнувань у 2014 році.

      У свій доповіді про результати здійснення моніторингу дотримання процесуальних строків, встановлених для розгляду судових справ, та строків розсилки процесуальних документів у січні  2014 року заступник начальника відділу документообігу, канцелярія Івашко Г.В.  зазначила про дотримання суддями процесуальних строків, передбачених ст.ст.69, 87 Господарського процесуального кодексу України, а начальник відділу Сегляник О.І. констатувала дотримання судом порядку введення повних текстів судових рішень, інших документів до автоматизованої системи документообігу, а також надсилання копій судових рішень господарського суду Закарпатської області до Єдиного державного реєстру судових рішень у січні 2014 року.

      На зборах суддів господарського суду Закарпатської області заслухано також звіт голови суду  Ващиліної Н.М., заступників голови Кадара Й.Й. та Якимчук Л.М., а також в.о. заступника  керівника апарату суду про проведену роботу у 2013 році.
      У підсумку голова господарського суду звернула увагу суддів на необхідність неухильного дотримання вимог Конституції та Законів України, справедливого та безстороннього розгляду і вирішення судових справ, забезпечуючи при цьому верховенство права. Саме такі завдання ставить суспільство перед судовою гілкою влади.