flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Сьогодні, 11 грудня 2019 року, Служба судової охорони заступила на службу в Господарський суд Закарпатської області для забезпечення охорони та правопорядку.

11 грудня 2019, 15:00

                Начальник територіального управління Служби судової охорони у Закарпатській області Роман Мушак  привітав особовий склад та побажав успіхів і наснаги у несенні служби. Також, співробітників Служби привітали голова суду Оксана Ремецькі  та керівник апарату суду Марина Хамник.

                Нагадаємо, у квітні 2019 року рішенням Вищої ради правосуддя було затверджено Положення про Службу судової охорони. Положенням визначено, що Служба судової охорони (Служба) є  державним органом у системі правосуддя для забезпечення охорони та підтримання громадського порядку в судах. Основними завданнями служби судової охорони є:

  • підтримання громадського порядку в суді;
  • запобігання проявам неповаги до суду та їх припинення;
  • охорона приміщень суду, органів та установ системи правосуддя;
  • виконання функцій щодо державного забезпечення особистої безпеки суддів та членів їхніх сімей, працівників апарату суду;
  • забезпечення безпеки учасників судового процесу.

Співробітники Служби, з метою виконання покладених на них завдань, наділені правом здійснювати поверхневу перевірку осіб шляхом їх візуального огляду та огляду їх речей, а також затримувати осіб, які незаконно проникли або намагаються незаконно проникнути на об'єкти охорони, перевіряти у них документи, що посвідчують особу, здійснювати особистий огляд затриманих та огляд їх речей і передавати їх правоохоронним органам.

Прес-служба Господарського суду Закарпатської області