flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Прес-реліз щодо розгляду справи про банкрутство ТОВ «Закарпатполіметали»

09 вересня 2019, 12:00

      Як уже повідомлялось 23.08.2019, у провадженні Господарського суду Закарпатської області перебуває справа №16/89 про банкрутство ТОВ «Закарпатполіметали», с. Мужієво, Берегівський район. На даний час  справа перебуває у провадженні судді Господарського суду Закарпатської області Ремецькі Оксани Федорівни на стадії процедури санації боржника.

      Стосовно подальших дій суду з розгляду даної справи повідомляємо наступне. Ухвалою суду від 27.08.2019 суддею Ремецькі О.Ф. відмовлено у задоволенні відводу з наведених у заяві Мужіївської сільської ради підстав, а ухвалою від 30.08.2019 суддею Андрейчуком Л.В. у порядку, визначеному ГПК України, у задоволенні заяви Мужіївської сільської ради про відвід судді Ремецькі О.Ф. від участі у справі № 16/89  відмовлено. У судовому засіданні 06.09.2019 оголошено про задоволення заяви про перегляд рішення Господарського суду Закарпатської області від 28.03.2018 у справі №907/801/17 за нововиявленими обставинами (дана справа об’єднана зі справою і розглядається в межах справи про банкрутство №16/89). За результатами останнього скасовано рішення суду про розірвання договору оренди земельної ділянки площею 41,7 га, укладеного між Берегівською районною державною адміністрацією та ТОВ «Закарпатполіметали», та зобов'язання ТОВ «Закарпатполіметали» повернути земельну ділянку площею 41,7 га у державну власність - Закарпатській обласній державній адміністрації та у комунальну власність – Мужіївській сільській раді Берегівського району Закарпатської області.

      Незважаючи на постановлення законних рішень у справі, у мережі Інтернет на youtube.com розміщено репортаж телеканалу Еспресо «Компанія Avellana Gold звинувачує Gofer Mining PLC у рейдерському захопленні», де адвокат Костюк М.Д. звинувачує суддю у порушенні таємниці нарадчої кімнати, однак наведене не підтверджується жодним доказом. Слід акцентувати, що всі заяви, що надійшли до суду, були розглянуті суддею, їм надана юридична оцінка у відповідних судових рішеннях, а жоден процесуальний документ у даній справі не скасований чи змінений судами вищих інстанцій. Так, після виходу суду з нарадчої кімнати представником ТОВ «Карпатська рудна компанія» усно заявлено про відвід судді Ремецькі О.Ф. Вказані дії розцінено судом як зловживанням процесуальними правам, окрім того усна заява нічим не мотивована, у зв’язку з чим її залишено без розгляду, детальніше -http://reestr.court.gov.ua/Review/83872079.

      Також, у репортажі адвокатом Костюк М.Д. вживаються фрази «заодно із рейдерами», «швидке вирішення», «зобов’язана була відмовити», які вказують на його однобічне висвітлення ходу розгляду справи з метою впливу на безсторонність суду та є неприпустимими. За наслідками вказаної неетичної поведінки суддею будуть вжиті заходи щодо притягнення до дисциплінарної відповідальності адвоката.

      Також повторно закликаємо засоби масової інформації утриматись від розповсюдження недостовірної інформації щодо ходу і порядку ведення судового засідання у даній справі та оцінки дій vсудді. Звертаємо увагу, що згідно вимог чинного законодавства у справі здійснюється повне фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувальних технічних засобів.