flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Прес-реліз щодо розгляду справи про банкрутство ТОВ «Закарпатполіметали»

23 серпня 2019, 14:00

      У провадженні Господарського суду Закарпатської області перебуває справа №16/89 про банкрутство ТОВ «Закарпатполіметали», с. Мужієво, Берегівський район. Постановою суду від 16.02.2010 вказане товариство з обмеженою відповідальністю визнано банкрутом.

      З квітня 2019 року справа перебуває у провадженні судді Ремецькі О.Ф. за результатами її автоматизованого перерозподілу.

      Ухвалою суду від 16.04.2019 введено процедуру санації боржника - ТОВ «Закарпатполіметали» за наслідком обговорення і затвердження у встановленому законодавством порядку плану санації. Дана ухвала суду  жодним з учасників провадження не оскаржувалась у апеляційному, а в подальшому і у касаційному порядку, окрім як колишнім арбітражним керуючим (останній оскаржив судову процедуру санації, однак, на переконання суду апеляційної інстанції, він не наділений таким правом, оскільки його права на час перегляду не були порушені).

      Незважаючи на постановлення законних рішень у справі, у пресі почали з’являтись публікації щодо рейдерського захоплення активів ТОВ «Закарпатполіметали», а на сторінці https://pmg.ua/crime/82491-zakarpatskiy-suddi-oksani-remecki-zagrozhuye-do-vosmy-rokiv-uv-yaznennya-za-rishennya-v-interesakh?fbclid=IwAR0AQZAc_jH5o3oSn8auBMAgGOipph522Nxw3JSbQVSsCErZs2FHldw6O6w в мережі Інтернет розміщено публікацію під заголовком: «Закарпатській судді Оксані Ремецькі загрожує до восьми років ув’язнення за рішення в інтересах рейдерів». Основною метою публікації є спроба домогтися кримінального переслідування судді за впровадження процедури санації ТОВ «Закарпатполіметали», яка взагалі ніким з учасників не оскаржувалась.

      Передували поширенню негативної інформації щодо судді звернення сторони до правоохоронних органів із заявою про вчинення злочину з метою зриву провадження у справі. У зв’язку з такими спробами суддя Ремецькі О.Ф. зобов’язана була звернутись до Вищої ради правосуддя з повідомленням про втручання у діяльність судді щодо здійснення правосуддя, доказом чого є інформація на сайті органу за посиланням: http://www.vru.gov.ua/add_text/203, яке на даний час не розглянуте. Одночасно, заява про злочин була адресована Генеральній прокуратурі України, однак, прийнята Прокуратурою Закарпатської області без проставлення на ній усіх передбачених реквізитів і з нечіткою датою. Звернення суду до органів прокуратури про надання доказів реєстрації такої заяви на даний час залишилось без реагування.

      З приводу останньої публікації у пресі щодо судді, що набула широкого розголосу, суддею буде повідомлено Вищу раду правосуддя про втручання у її діяльність щодо здійснення правосуддя.

      Також учасниками провадження вчиняються спроби заявлення відводів судді за різними підставами, використовуються при цьому різноманітні спроби тиску, а не передбачені законодавством чіткі і однакові для усіх сторін процесу підстави.

      Закликаємо засоби масової інформації утриматись від розповсюдження недостовірної інформації щодо ходу і порядку ведення судового засідання у даній справі та оцінки дій судді.

      У зв’язку з проведенням відкритих судових засідань у справі, запрошуємо всіх зацікавлених представників засобів масової інформації висвітлити наступне судове засідання безпосередньо з приміщення суду: м. Ужгород, вул. Коцюбинського, 2а. Засідання відбудеться 06 вересня 2019 року об 11.00 у залі судових засідань №3.

      Дивитись на Facebook