flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Оголошення ЕЛЕКТРОННИЙ СУД до відома учасників судового процесу

14 червня 2013, 14:30

ОГ ОЛОШЕННЯ

до відома учасників судового процесу

 

У відповідності до наказу Державної судової адміністрації України №72 від 31.05.2013 „Про реалізацію проекту щодо обміну електронними документами між судом та учасниками судового процесу” (в редакції наказу №81 від 14.06.2013), наказу господарського суду Закарпатської області №01-05/14-о/д від 01.06.2013 з 17 червня 2013 року у господарському суді Закарпатської області запроваджується порядок обміну електронними документами між судом та учасниками судового процесу із застосуванням автоматизованої системи документообігу суду відповідно до Тимчасового регламенту обміну електронними документами між судом та учасниками судового процесу, затвердженого наказом Державної судової адміністрації України від 07 вересня 2012 року № 105, за виключенням положень стосовно надсилання до суду електронних документів учасниками судового процесу.
З 17 червня 2013 року учасники судового процесу мають можливість отримувати процесуальні документи у електронному вигляді паралельно з документами у паперовому вигляді.
Надсилання інформації з системи обміну електронними документами між судом та учасниками судового процесу здійснюється виключно з використанням електронних цифрових підписів на зареєстровані в системі адреси електронної пошти домену mail.gov.ua, які активовані саме для такого інформаційного обміну.
Для отримання процесуальних документів у електронному вигляді учасники судового процесу повинні:
1. Зареєструватися в системі обміну електронними документами між судом та учасниками судового процесу, розміщеній на офіційному веб-порталі судової влади України (http://e-court.mail.gov.ua/) шляхом заповнення користувачем відповідної реєстраційної форми.
2. Після реєстрації в системі і генерації адреси електронної пошти для отримання електронних копій процесуальних документів у конкретній судовій справі подати до суду Заявку про отримання процесуальних документів в електронному вигляді, яку необхідно роздрукувати на офіційному веб-порталі судової влади України у вищевказаному розділі.
Процесуальні документи в електронному вигляді по конкретній судові справі будуть надходити на електронну адресу учасника судового процесу, зазначену у Заявці, паралельно з документами у паперовому вигляді відповідно до процесуального законодавства.