flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Керівництво господарського суду Закарпатської області прийняло участь у заходах, присвячених до Дня Соборності України

23 січня 2017, 09:00

22 січня День Соборності України – це свято возз’єднання земель Великої та Західної України, що було проголошено Актом Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки 22 січня 1919 року.

Заходи розпочалися відкриттям пам’ятної дошки українському історику, політику, громадському діячу та голові Центральної Ради Української Народної Республіки Михайлу Грушевському на Будинку профспілок, що на площі Народній. Ця дошка також приурочена до 150-річчя від дня народження видатного українця.

Після урочистого відкриття, присутні поклали квіти до пам’ятника Тарасу Шевченку, під супровід Заслуженого академічного Закарпатського народного хору.

Містяни сформували колону, що несла 100-метровий прапор України від площі Народної до пам’ятника Президенту Карпатської України Августину Волошину, що на набережній Незалежності, де теж поклали квіти та заспівали гімн.

Далі колона, в супроводі духового оркестру, рушила на площу Театральну через пішохідний міст, де утворили Ланцюг Єдності, цим самим символічно об’єднавши два берега річки Уж. Варто зазначити, що такі Ланцюги Єднання були утворені в понад сотні міст України, символізуючи собою згуртування українців та готовність людей мобілізуватися разом для спільного подолання труднощів.

У вказаних заходах прийняло участь і керівництво господарського суду Закарпатської області.
Прес-служба господарського суду Закарпатської області