flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В Ужгороді проведено семінар для прес-секретарів з питань комунікативного діалогу суду та громади

23 вересня 2016, 08:46
В Ужгороді 22 вересня 2016 року  за ініціативи Ради суддів України спільно з Державною судовою адміністрацією України  та за підтримки громадської організації «Вектор прав людини» відбувся тренінг для прес-секретарів судів Закарпатської області.
     Учасниками тренінгу були прес-секретарі судів та особи, на яких покладено виконання таких обов’язків. Від господарського суду Закарпатської області участь у тренінгу взяли керівник апарату суду Марина Хамник та заступник керівника апарату Ірина Логойда.
      Тренінг був присвячений питанням права на справедливий суд, ролі громадського контролю у роботі суду, виконання обов’язків прес-секретаря суду, законодавчої бази щодо роботи з громадськістю, з журналістами та оприлюднення інформації, комунікативних інструментів в роботі судів та їх використання на практиці, які  висвітлювали тренери Валерія Рибак – директор ГО «Вектор прав людини» та координатор проекту «Суд людською мовою»,  Розлуцька Анастасія – координатор проекту Єдиного веб-порталу  використання публічних коштів «Edata» та Какауліна Ольга – співробітник прес-центру судової влади України.
       Практична частина тренінгу  складалася із роботи в групах з метою набуття навичок використання комунікативних  інструментів, а також вирішенні ситуацій, які мали місце в окремих судах, обговорення рішень прес-служби в кожній конкретній ситуації для подальшого використання такого досвіду  в роботі суду.
Прес-служба господарського суду
Закарпатської області