flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В Ужгороді фахівці у галузі права обговорили низку питань щодо гендерної рівності у системі правосуддя

23 червня 2016, 14:43

 

У середу, 22 червня 2016 року, на базі Ужгородського національного університету відбувся круглий стіл на тему: «Забезпечення принципу гендерної рівності та недискримінації при здійсненні правосуддя».

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ініціаторами заходу виступила громадська організація «Центр «Жіночі перспективи» спільно з Львівським регіональним відділенням Національної школи суддів України (НШСУ), Ужгородським національним університетом та Апеляційним судом Закарпатської області за фінансової підтримки проекту «USAD «Справедливе правосуддя». 

 

            Серед учасників круглого столу, крім суддів, були присутні науковці, представники адвокатури та працівники органів юстиції. Від Апеляційного суду Закарпатської області  участь у заході взяла суддя судової палати з розгляду цивільних справ, досвідчений викладач НШСУ – Ганна Фазикош.

 
  

 Учасників заходу привітав професор, заслужений юрист України, завідувач  кафедри цивільного права юридичного факультету УжНу  - Василь Фазикош, який наголосив на актуальності тематики заходу та закликав науковців і юристів-практиків до конструктивного діалогу та плідної роботи.

 

       З  вітальним словом до присутніх також звернулися: суддя Апеляційного суду Закарпатської області Ганна Фазикош,  директор Львівського регіонального відділення НШСУ Оксана Польна,  проректор Ужгородського національного університету Олександр Рогач, декан юридичного факультету УжНУ  Ярослав Лазур та начальник Головного територіального управління юстиції у Закарпатській області Руслана Натуркач.

      З метою висвітлення проблеми доступу жінок та чоловіків до правосуддя, учасникам заходу був представлений звіт про проведений аналіз судових рішень щодо перешкод,  з якими нерідко зіштовхуються жінки у доступі до правосуддя та проблем застосування міжнародного законодавства, судової практики Європейського суду з прав людини та норм антидискримінаційного законодавства України.

 

 

       Між тим, у рамках круглого столу з доповідями на теми: «Правові аспекти забезпечення принципу гендерної рівності та недискримінації при проведенні окремих слідчих дій» та «Забезпечення гендерної рівності та недискримінації, як складова засада змагальності сторін у кримінальному провадженні» перед присутніми також виступили представники Ужгородського національного університету: доцент кафедри конституційного права та порівняльного правознавства юридичного факультету Яна Ленгер та доцент кафедри кримінально-правових дисциплін та міжнародного кримінального права юридичного факультету ДВНЗ Антоніна Мацола.

 
                                                                                                                         Підготовлено за метеріалами апеляційного суду Закарпатської області
 
Прес-служба
господарського суду 
Закарпатської області