flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Привітання голови господарського суду Закарпатської області з нагоди 25-ї річниці створення господарських судів України

03 червня 2016, 15:55

04 червня 2016 року виповнюється 25 років з дня утворення системи господарських (арбітражних) судів України.
 
Саме в цей день у 1991 році було прийнято Закон України «Про арбітражний суд», що започаткував функціонування системи арбітражу  як  органу судової влади. З цього часу і господарський суд Закарпатської області є невід’ємною ланкою єдиної системи господарських судів України, яка здійснює судочинство для забезпечення основної мети – захисту прав суб’єктів господарювання.
 
Господарські (арбітражні) суди посіли вирішальну роль у правовому регулюванні започаткованих ринкових відносин країни. Сьогодні система господарських судів – це дієва високопрофесійна спеціалізована судова ланка, здатна забезпечити здійснення якісного судочинства у сфері господарювання.
 
Складні виклики сьогодення як ніколи покладають на нас особливу відповідальність за долю країни, за зміцнення авторитету судів та довіри суспільства до судової влади, вимагають самовідданості й мужності, глибоких фахових знань, людяності. Надзвичайно важливо, щоб кожен пам’ятав про свою присягу віддано служити ідеалам Добра, Закону, Справедливості.
 
Від мудрості й виваженості наших рішень залежить не лише віра людей у справедливе правосуддя та верховенство права, а й стабільність у державі та суспільстві. Переконаний, що своєю щоденною працею ми й надалі забезпечуватимемо захист прав та законних інтересів cуб'єктів господарювання, а відтак сприятимемо розбудові України як сучасної правової держави.
      
        З нагоди 25 річниці утворення господарських (арбітражних) судів України, хочу побажати всім міцного здоров’я, злагоди і миру, родинного тепла, благополуччя, впевненості, що наша праця завжди приноситиме успіхи у благородній справі для процвітання України.
     
      Нехай людська шана стане подякою вам за плідну працю, неупередженість і чесність.
 
З повагою,
голова господарського суду
Закарпатської області                      
О.В.Васьковський