flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

19-23 жовтня 2015 року Львівським регіональним відділенням Національної школи суддів України проводилась підготовка працівників апарату суду

27 жовтня 2015, 09:00

                19-23 жовтня 2015 року Львівським регіональним відділенням Національної школи суддів України проводилась підготовка працівників апарату суду за програмою для помічників суддів місцевих та апеляційних господарських судів, в якій  взяли участь помічники суддів Закарпатської, Волинської, Хмельницької, Львівської, Івано-Франківської, Чернівецької області, Рівненської та Тернопільської областей.

         Від господарського суду  Закарпатської області у навчанні взяли участь помічники суддів  Беззаботнова Н.В., Омелянюк К.М., Вольф Р.О.

         До викладацького складу згідно програми підготовки помічників суддів були залучені судді господарського суду Львівської області, господарського суду Волинської області, Львівського апеляційного господарського суду. 

         В програму навчання були включені семінари, лекції та тренінги  з питань комунікації, ділового мовлення, доказування, сплати та відшкодування судових витрат тощо.

         Лекторами було окреслено основні аспекти та проблематика стягнення судового збору; набрання рішенням законної сили; видача наказів господарського суду; витребування доказів. Також доведено до відому позиції Венеціанської комісії Європейського союзу щодо внесення змін до Конституції України та проведення судової реформи.

Помічникам наголошено на важливості застосування на практиці інституту визнання доказу сторонами та значення преюдиційних фактів. Також, психологами-тренерами проведено тренінг щодо виявлення та оцінки наявності у помічників суддів ознак професійного вигорання, передумов та попередження його виникнення, а також застосування методик для психологічної рівноваги і гармонії особистості.