flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Працівники господарського суду вивчали питання захисту ділової репутації

16 жовтня 2015, 09:00

Учора, 15 жовтня 2015 року, в господарському судді Закарпатської області відбулось семінарське заняття для помічників суддів, секретарів судового засідання та судових розпорядників на тему: „Питання подання та вирішення спорів про захист ділової репутації. Застосування законодавства про інформацію”. Доповідачами по даній темі виступили суддя Кривка В.П. та секретар судового засідання Кость О.В.

Доповідачі повідомили про основні положення Господарського кодексу України, Цивільного кодексу України, Закону України „Про інформацію”, Закону України „Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні”, Закону України „Про телебачення та радіомовлення”, які застосовуються судом при розгляді та вирішення спорів, пов’язаних із захистом ділової репутації. В обговоренні взяли участь працівники апарату суду.

Підсумовуючи обговорене, суддя Кривка В.П. зазначив, що право на захист ділової репутації – це гарантована можливість особи на свій розсуд захищати суб’єктивне право на недоторканність ділової репутації від протиправних посягань інших осіб, скориставшись системою встановлених державою способів і засобів захисту, застосовуваних судом та іншими уповноваженими органами або самою особою для забезпечення реалізації й відновлення стану, який існував до порушення, а також на припинення дій, якими порушується право на недоторканність ділової репутації, і відшкодування шкоди, заподіяної інтересам особи.