flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підведено підсумки роботи суду у І півріччі поточного року

04 вересня 2015, 09:00

Учора, 3 вересня, у господарському суді Закарпатської області проведено збори суддів, на яких підведено підсумки роботи у І півріччі 2015 року (детальніше ознайомитись з показниками роботи суду можна у рубриці „Інша інформація”, закладка – судова статистика).

Як зауважив голова суду Васьковський Олег Вікторович вцілому показники відправлення правосуддя у  господарському суді Закарпатської області на високому рівні. Загалом як у нашому суді так і в Україні спостерігається поступове збільшення кількості позовів, які по даються до суду.

Щодо організації роботи Олег Вікторович констатував, що у суді постійно проводяться збори суддів та працівників апарату суду з обговорення стану здійснення правосуддя, проблем судочинства та шляхів їх вирішення.

Поряд з цим продовжується практика проведення семінарських занять з помічниками суддів, секретарями судового засідання, судовими розпорядниками, запроваджена ще у 2008 році. Так, у першому півріччі 2015 року проведено 3 семінарських заняття, на яких обговорено Закон України від 12.02.2015 року № 192 – VIII „Про забезпечення права на справедливий суд”.

Робота суду при розгляді запитів на публічну інформацію, усних та письмових звернень (пропозицій, заяв, скарг фізичних або юридичних осіб) здійснюється у відповідності до правил та рекомендацій, визначених положеннями пунктів 3.7., 3.8. розділу 3 Інструкції з діловодства в господарських судах України.

За наслідками опрацювання запитів на отримання публічної інформації та результатів їх розгляду готується щомісячний звіт, який розміщується на офіційному веб-сайті господарського суду Закарпатської області.

Крім того, з метою забезпечення права доступу до правосуддя, формування позитивної  суспільної думки про суд на офіційному веб-сайті господарського суду Закарпатської області веб-порталу „Судова влада України” проводиться активна робота з висвітлення діяльності господарського суду, зокрема, окрім передбаченої інформації розміщується інформація про події у роботі суду (навчання суддів, працівників апарату), щодо участі керівництва і суддів у відповідних заходах. Зокрема,  протягом І півріччя 2015 року на веб-сайті господарського суду Закарпатської області опубліковано 45 таких повідомлень.

У травні 2015 року у господарському суді Закарпатської області було проведено „День відкритих дверей”, ініційований з метою забезпечення прозорості та відкритості в діяльності судів, обізнаності громадськості з їх діяльністю, забезпечення права вільного доступу громадян до інформації, а також   вільного  доступу  до  усіх   сфер  суспільного  і  державного   життя України.

На виконання вимог Закону України „Про очищення влади” від 16.09.2014 №1682-VII, Порядку проведення перевірки достовірності відомостей щодо застосування заборон, передбачених частинами третьою і четвертою статті 1 Закону України „Про очищення влади”, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 16.10.2014 №563, Плану проведення перевірок відповідно до Закону України „Про очищення влади”, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 16.10.2014 №1025-р, головою господарського суду Закарпатської області  видано наказ від 25.11.2014 „Про початок проведення перевірки суддів господарського суду Закарпатської області,  передбаченої Законом України „Про очищення влади”.

 У встановлені вказаним наказом та Порядком строки організаційно-кадровим відділом надіслані відповідні запити до органів, що здійснюють перевірку достовірності відомостей щодо заборон, передбачених частинами 3 і 4 статті 1  Закону України „Про очищення влади”.

За результатами розгляду запитів органів, які здійснювали перевірку достовірності відомостей щодо заборон, передбачених частинами 3 і 4 статті 1  Закону України „Про очищення влади” складено довідки про результати перевірки щодо 15 суддів господарського суду Закарпатської області про не застосування до них заборон, визначених частиною третьою і четвертою статті 1 Закону України „Про очищення влади.”

Керівником апарату господарського суду Закарпатської області  також видано наказ від 09.06.2015 „Про початок проведення перевірки державних службовців господарського суду Закарпатської області,  передбаченої Законом України „Про очищення влади”.

Організована та постійно проводиться робота з об’єктивного висвітлення в засобах масової інформації діяльності господарського суду Закарпатської області та аналіз її результатів, моніторинг публікацій у засобах масової інформації стосовно роботи суду.

 

Також на зборах суддів затверджено нове положення про збори суддів господарського суду Закарпатської області, а також засади використання автоматизованої системи документообігу суду та розглянуто ряд інших організаційних питань.