flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги суддів, працівників апарату судів та правників!

02 вересня 2015, 09:00

 

Інформую Вас, що Центром культурно-професійних обмінів спільно з Європейським Центром правової співпраці організовується семінар для українських юристів «Успішне звернення до Європейського Суду з прав людини: від теорії до практики» у м.Страсбурзі (Франція) з 2 по 4 листопада 2015 р.(адвокатам з 2 по 6 листопада 2015 р.) Рекомендовані дати перебування для суддів: з 1 по 5 листопада 2015 р. ( для адвокатів зі по 8 листопада 2015 р.) Згідно Порядку підвищення кваліфікації адвокатів України, затвердженого рішенням Ради адвокатів України від 16.02.2013 р. №85, участь в семінарі з видачею сертифікату зараховується у залік для підтвердження підвищення кваліфікації. Участь у семінарі можуть брати судді, адвокати, юристи та зацікавлені особи. Організаційний внесок становить - для суддів - 870 евро (для адвокатів - 1170) . З кандидатами на участь додатково будуть узгоджені питання оформлення віз, проживання, доїзду та надіслана програма семінару та культурної програми (екскурсії за бажанням у Баден-Баден (Німеччина), Кольмар (Франція), Париж, вечір знайомств з французькими та італійськими юристами ).

Програма семінару розроблена при підтримці Ради Європи у форматі: 40 годин (для суддів - 24) лекційних та практичних занять з участю 14 лекторів, які є суддями ЄСПЛ, юристами Суду, працівниками Секретаріату, відомими європейськими правозахисниками, працівниками департаментів Ради Європи, з врученням сертифікату.

Учасники братимуть участь в обговореннях, задаватимуть питання, отримають роздатковий матеріал та доступ до інформаційної бази, зможуть «зануритись» у роботу суду, отримати уявлення про його діяльність від розгляду скарг до контролю над виконанням рішень. Програмою передбачено розгляд усіх основних аспектів Європейської Конвенції - статей, присвячених кримінальній, цивільній спеціалізаціям, а також праву власності, що робить її універсальною для всіх учасників.

Даний проект дозволить широкому колу юристів ознайомитись з практикою ЄСПЛ та застосовувати правові позиції Суду у своїй практичній діяльності в Україні.

Прошу довести до відома Ваших колег, працівників, зацікавлених осіб та завчасно подати інформацію про участь у семінарі до 18 вересня 2015 р. (бажано раніше!!!).

Довідки за тел.. 050-67-22-452, 096-44-86-713, e-mail pavko55@mail.ru -

Володимир Павлік, керівник проекту та 050-05-54-929 Ольга Цибень, Апеляційний суд Волинської обл.

P.S. звіт та фільм про семінар для українських юристів, який відбувся у жовтні 2014 року можна переглянути на сайті Європейського центру правової співпраці http://cecj.co/uk/