flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В господарському суді Закарпатської області проведено „День відкритих дверей”

27 травня 2015, 08:53

Учора, 25 травня 2015 року, у господарському суді Закарпатської області проведено „День відкритих дверей”. Такі заходи ініційовано з метою забезпечення прозорості та відкритості в діяльності судів, обізнаності громадськості з їх діяльністю, забезпечення права вільного доступу громадян до інформації, а також  вільного доступу до усіх сфер суспільного і державного життя України.

Відкрив захід голова господарського суду Васьковський Олег Вікторович та керівник апарату суду Хамник Марина Миколаївна.

У заході взяли участь студенти юридичного факультету Ужгородського національного університету. 

Програма проведення „Дня відкритих дверей” включала в себе: ознайомлення з роботою працівників апарату, суддів; роз’яснення порядку звернення до суду; огляд залів судових засідань, наочна демонстрація техніки фіксування судового процесу  та відеоконференцзв’язку; участь у судовому засіданні, лекція для учасників заходу на тему: „Історія становлення господарського судочинства”.

Ознайомлення з роботою суду розпочалося з ознайомлення з організацією роботи апарату суду; канцелярії суду, де присутні дізналися про реєстрацію, рух документів, що надходять до суду та про порядок роботи  в автоматизованій системі документообігу суду, порядок ведення обліково–статистичних карток, порядок виконання судових рішень.

Також заступник керівника апарату Логойда Ірина Володимирівна  роз’яснила порядок звернення до господарського суду, про підвідомчість справ, виключну підсудність справ.

Далі  студенти взяли участь у судовому засіданні під головуванням головуючого судді Пригари Лесі Іванівни.

Головний спеціаліст з інформаційних технологій Тимко Володимир Леонідович продемонстрував обладнання для проведення відеоконференцзв’язку та розповів, що для проведення судового засідання в режимі відеоконференції під час судового засідання і забезпечення виконання вимог в господарському суді Закарпатської області було обладнано залу судових засідань системою відеоконференцзв'язку, яка побудована з використанням сучасних апаратних терміналів, що в свою чергу забезпечує надійну, безперебійну роботу суду.

 В залі судових засідань також відбулась зустріч з головою суду Васьковським О.В., який подякував студентам за участь у заходах, а також побажав успіхів у навчанні та наголосив, що людина, яка ставить перед собою мету, обов’язково її досягає.

На завершення заходу студенти мали можливість ознайомитись із фотоальбомами, бібліотекою суду та ювілейними буклетами з історії господарського суду Закарпатської області.

 Фото-звіт