flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулися загальні збори суддів та працівників апарату суду

27 лютого 2015, 16:30

 

Сьогодні в господарському суді Закарпатської області  пройшли збори суддів та працівників апарату суду  на яких підбито підсумки роботи суду у 2014 році. У зборах також взяв участь заступник голови Львівського апеляційного господарського суду Кузь Володимир Леонтійович.

Свою доповідь голова господарського суду Закарпатської області Васьковський О.В. розпочав з наведення статистичних показників роботи суду, а також зазначив, що в господарському суді Закарпатської області постійно проводяться збори суддів та працівників апарату суду з обговорення стану здійснення правосуддя, проблем судочинства та шляхів їх вирішення. Здійснюється аналіз скарг на дії суддів і працівників апарату суду та вживаються заходи щодо усунення причин, які породжують такі скарги; проводиться вивчення нових нормативно-правових актів чи змін до поточного законодавства; обговорюється судова практики, а також рішення Європейського суду з прав людини. Господарським судом здійснюється постійний контроль за дотриманням процесуальних строків при розгляді справ, строків розсилки процесуальних документів, а також аналізуються причини помилок, допущених суддями при здійсненні правосуддя. Також головуючий відмітив активну участь суддів в обговоренні  законопроектів з питань судової реформи.

З метою належного інформування громадськості про роботу суду активно здійснюється інформаційне наповнення офіційного веб-сайту господарського суду Закарпатської області веб-порталу „Судова влада України”. Зокрема,  проводиться активна робота з висвітлення діяльності господарського суду про події суду (навчання суддів, працівників апарату), щодо участі керівництва і суддів у відповідних заходах. Крім того, судді постійно беруть участь в різних конференціях, семінарах, круглих столах тощо.

Заступник голови Львівського апеляційного  господарського суду Кузь В.Л. відзначив покращення показників роботи господарського суду Закарпатської області, зокрема, зазначив про зменшення кількості скасованих процесуальних документів в 2014 році, а також подякував суддям та працівникам господарського суду за сумлінну роботу. Наголосив на необхідності дотримання норм процесуального законодавства при вирішенні спорів, норм суддівської етики, забезпечення права суб’єктів на доступ до правосуддя.

       

         

           Заслухавши доповідь  голови  суду збори суддів вирішили взяти її до відома та виконання.  Голові, заступнику голови, суддям господарського суду Закарпатської області та працівникам апарату здійснювати заходи щодо покращення якості роботи суду, забезпечення дотримання закріплених Конституцією та законами України основних засад судочинства.