flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова суду Ващиліна Н.М. взяла участь у роботі пленуму Вищого господарського суду України

14 липня 2014, 16:47
10 липня 2014 року в приміщенні Вищого господарського суду України відбулося чергове засідання пленуму ВГСУ.
У роботі пленуму взяли участь голови вищих спеціалізованих судів,  в.о. секретаря судової палати у господарських справах Верховного Суду України Анатолій Ємець, а також голова Ради суддів України Валентина Сімоненко, Голова Державної судової адміністрації України Зеновій Холоднюк, ректор Національної школи суддів України Микола Оніщук, заступник Генерального прокурора України Олег Бачун.
         Від господарського суду Закарпатської області у роботі пленуму  взяла участь голова суду Ващиліна Н.М.
Під час засідання розглянуто низку питань,  а також обрано нового секретаря пленуму. Ним стала суддя другої палати ВГСУ Ларису Рогач, до речі, колишня суддя господарського суду Закарпатської області.
Також було обговорено подальшу співпрацю з суддями Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ і Вищого адміністративного суду України при підготовці відповідних постанов з метою забезпечення єдності судової практики.
Під час пленуму розглянуто питання про підсумки роботи господарських судів України у 2012-2013 роках, першому півріччі 2014 року та завдання на друге півріччя 2014 року.
На засіданні пленуму виступив керівник ДСА України, який поінформував про рівень матеріально-технічного забезпечення судів.  
Пленумом також було затверджено нове Положення про Науково-консультативну раду Вищого господарського суду України та визначено її персональний склад, обговорено зміни у складі редакційної колегії офіційного друкованого органу Вищого господарського суду України "Вісник господарського судочинства".