flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Працівники апарату обговорили проблемні питання застосування законодавства про відповідальність за порушення грошових зобов’язань

03 липня 2014, 17:34
Учора, 02 липня 2014 року в господарському суді Закарпатської області проведено семінарське заняття на тему: „Застосування законодавства про відповідальність за порушення грошових зобов’язань”, в якому взяли участь  працівники апарату господарського суду Закарпатської області. Доповідачами на семінарі були заступник голови господарського суду Васьковський О.В., а також суддя Кривка В.П.
Під час навчання обговорено проблемні питання застосування законодавства про відповідальність за порушення грошового зобов’язання, які виникають при розгляді справ господарським судом. Зокрема,  досліджено  поняття грошового зобов’язання, з’ясовано правові наслідки його порушення суб’єктами господарювання, визначено правові норми, які регламентують вказані відносини. 
Учасники семінару висловилися з приводу проблемних питань щодо стягнення пені за порушення грошових зобов’язань, інфляційних нарахувань на суму боргу та трьох відсотків річних. Особлива увага була приділена  правовій природі пені та штрафу, що застосовуються за порушення грошових зобов’язань, а також питанню співвідношення процентів річних і процентів за користування чужими грошовими коштами.
Основною метою запровадження таких семінарських занять є відкрите обговорення проблемних питань судової практики та  забезпечення її єдності у суді, підвищення кваліфікаційного рівня працівників суду.