flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулась нарада голів місцевих та апеляційних господарських судів України

27 травня 2014, 15:22
Голова господарського суду Закарпатської області Н.М.Ващиліна 22 травня 2014 року взяла участь у нараді голів апеляційних і місцевих господарських судів України під головуванням очільника Вищого господарського суду України Богдана Львова, яка відбулася у Вищому господарському суді України.
У вказаному заході взяли участь голови апеляційних і місцевих господарських судів України, а також народний депутат України, член Комітету Верховної Ради України з питань верховенства права та правосуддя Леонід Ємець, перший заступник міністра юстиції УкраїниІнна Ємельянова, суддя Верховного Суду України, заступник секретаря судової палати в господарських справах Павло Колесник, Голова Державної судової адміністрації України Зеновій Холоднюк і почесний гість - Голова ВГСУ 1991-2006 рр. Дмитро Притика.
Темою наради  було обговорення та вирішення проблемних питань, пов'язаних з функціонуванням системи господарських судів і координація подальших дій у частині зміцнення довіри до судової влади.
Відкрив нараду Голова Вищого господарського суду України Богдан Львов. Свою промову голова ВГСУ розпочав із привітання голів апеляційних і місцевих господарських судів із призначенням на посади. За його словами, це свідчить про довіру колег. В цьому контексті очільник ВГСУ зазначив і про важливість прийнятого Закону України "Про відновлення довіри до судової влади в Україні", який міжнародні експерти вважають своєчасним та ефективним.
Про актуальні законодавчі ініціативи розповів присутнім народний депутат України, член Комітету Верховної Ради України з питань верховенства права та правосуддя Леонід Ємець. Зокрема, він запевнив учасників заходу, що на сьогоднішній день парламент готовий відмовитися від повноважень призначати суддів на адміністративні посади, оскільки не можна за них вирішити питання довіри до судової системи в цілому.
У своєму виступі перший заступник міністра юстиції України Інна Ємельянова торкнулася етапів судової реформи в Україні і висловила сподівання, що держава отримає новий поштовх задля того, щоб змінити ситуацію в судовій системі шляхом внесення змін до Конституції, які повинні стати основою і пігрунтям для реформування законодавства, зокрема, закону про судоустрій і процесуальних кодексів.
На думку судді Верховного Суду України, заступника секретаря судової палати в господарських справах Павла Колесника, сильна і міцна судова система - запорука довіри до неї з боку суспільства.
Голова Державної судової адміністрації України Зеновій Холоднюк як головний розпорядник бюджетних коштів в судовій системі зупинився на актуальних питаннях, що стосуються фінансування.
На нараді виступили також голова Дніпропетровського апеляційного господарського суду Олександр Євстигнеєв, Голова господарського суду Запорізької області Олександр Немченко та Голова господарського суду Закарпатської області Надія Ващиліна, які підняли важливі питання стосовно матеріально-технічного забезпечення діяльності судів.
 
 
 
 
Підготовлено за матеріалами сайту http://vgsu.arbitr.gov.ua/news/1491/