flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді господарської юрисдикції підсумували стан здійснення судочинства у 2019 році

04 березня 2020, 11:00

28 лютого 2020 року голова Господарського суду Закарпатської області Ремецькі Оксана Федорівна відвідала розширену нараду суддів Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду за участі голів місцевих та апеляційних господарських судів, на якій підвели підсумки роботи господарських судів України, судових палат та секретаріату КГС ВС у 2019 році.

Інформуючи про стан правосуддя у системі господарських судів України у 2019 році, Богдан Львов, голова КГС ВС, зазначив, що у місцевих господарських судах у звітному році спостерігалося збільшення кількості звернень порівняно з 2018 роком. 

«Незважаючи на суспільно-політичні події, які відбуваються в державі, статистичні показники діяльності господарських судів вкотре засвідчують провідну роль господарського судочинства у забезпеченні незалежного, компетентного та справедливого правосуддя», – підкреслив очільник КГС ВС.

Так, судді господарських судів мали змогу спільно визначити шляхи вирішення наболілих проблем і намітили підходи до вдосконалення правосуддя у сфері господарських відносин.

                                                                                                                                          Прес-служба Господарського суду Закарпатської області