flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Семінар-тренінг «Доступність до правосуддя»

12 грудня 2017, 14:00

12 грудня у Господарському суді Закарпатської області відбувся семінар-тренінг на тему: "Доступність до правосуддя осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення", проведений працівниками Львівського апеляційного господарського суду: начальником відділу міжнародно-правової роботи, зв'язків з громадськістю та ЗМІ Валерією Максіною та прес-секретарем суду Анною Ярмолою.

Увагу працівників суду було привернуто до такої вимоги сьогодення як ввічливе спілкування з відвідувачами, людьми з інвалідністю, що вимагає певної обізнаності. Саме тому проведення семінарів з питань забезпечення безбар’єрного доступу до судових установ, етики спілкування з людьми з інвалідністю, їх правового статусу тощо є надзвичайно важливими на сьогоднішній день.

Працівники апарату дізналися про основні теоретичні засади: що таке інклюзивність, хто належить до людей з інвалідністю, якими мають бути інклюзивний суд та доступність до суспільних благ.

Також було продемонстровано досвід Львівського апеляційного господарського суду у облаштуванні архітектурної та інформаційної доступності суду.