flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ!

25 серпня 2022, 17:42

      У Господарському суді Закарпатської області 22.08.2022 року відбулися збори суддів.

На порядок денний виносились наступні питання:

1.Про підсумки роботи Господарського суду Закарпатської області у I півріччі 2022 року.

2.Про підсумки використання бюджетних коштів у I півріччі 2022 року.

3.Про стан розгляду звернень, скарг юридичних та фізичних осіб,  які надійшли до Господарського суду Закарпатської області  у  I півріччі 2022 року.

  1. Практика Верховного Суду у справах господарської юрисдикції.
  2. Різне.

Господарський суд Закарпатської області у звітному періоді працював в умовах повномасштабного військового вторгнення російської федерації до України, яке розпочалося 24 лютого 2022 року.

Кількість справ у суді за час війни тимчасово зменшилася і, відповідно, зменшилося середнє навантаження на суддів. Водночас зросло навантаження на суддів і працівників апаратів судів унаслідок виконання додаткових функцій з організації безпечних умов для учасників судового процесу та їх інформування.

У І півріччі 2022 року основні показники роботи Господарського суду Закарпатської області становлять:

- 1763 кількість звернень, що перебували на розгляді господарського суду з вирішення спорів, які виникли у сфері господарської діяльності;

- 1057  кількість звернень, які надійшли на розгляд;

- 996 кількість розглянутих звернень;

- 731 кількість розглянутих звернень, за результатами розгляду яких судові рішення можуть бути оскаржені до суду вищого рівня;

- 410 кількість розглянутих справ.

Середній рівень навантаження на одного суддю Господарського суду Закарпатської області в І півріччі 2022 року становив 294 звернення, що перебували на розгляді (третє місце по Україні), а середній рівень навантаження на одного суддю в місцевих господарських судах по Україні становив 192 звернення.

Ці показники є досить високими та свідчать про раціональне планування і розподіл ресурсів для своєчасного розгляду судових справ.

Також високими є показники якості розгляду справ господарським судом Закарпатської області - кількість змінених та скасованих судових рішень становила 2,3 % від розглянутих за середнього такого показника по Україні 3,7 %.

Щодо підсумків використання бюджетних коштів у I півріччі 2022 року згідно доповідної записки начальника відділу фінансово-господарського відділу- головного бухгалтера закупівля товарів, робіт та послуг не здійснювалася у зв’язку з відсутністю фінансування.

Повідомлено про відсутність витратних матеріалів на здійснення правосуддя (паперу, конвертів, тонеру або картриджу, поштових марок, канцелярського приладдя тощо), неможливість здійснювати заправку оргтехніки, відправку процесуальних документів засобами поштового зв’язку.

Поряд з тим, судді обговорили прийняті рішення РСУ від 5 серпня 2022 року,  критичний стан фінансування судової влади та необхідність вжиття організаційних заходів, спрямованих на оптимізацію окремих статей витрат суду при здійсненні