flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У ВГСУ відбулося засідання пленуму Вищого господарського суду України

10 липня 2017, 11:09

       6 липня 2017 року відбулося чергове засідання пленуму Вищого господарського суду України (далі – Пленум ВГСУ), у роботі якого взяли участь Голова ВГСУ Богдан Львов, Голова Вищої ради правосуддя Ігор Бенедисюк, Голова Державної судової адміністрації України Зеновій Холоднюк, проректор з науково-дослідної роботи Національної школи суддів України Наталія Шукліна, судді ВГСУ, а також керівники місцевих та апеляційних господарських судів України.

     Доповідаючи про підсумки роботи господарських судів України у першому півріччі 2017 року, Голова ВГСУ Богдан Львов зазначив, що господарські суди за звітний період здійснювали якісний розгляд справ з дотриманням процесуальних строків, забезпечуючи встановлення правової дисципліни між господарюючими суб'єктами. Він детально зупинився на статистичних показниках роботи системи господарських судів.

     На переконання Богдана Львова, пріоритетними завданнями для системи господарських судів й надалі залишаються забезпечення справедливого, ефективного, якісного правосуддя та підвищення рівня довіри громадськості до господарських судів шляхом реалізації принципів публічності та відкритості.

    У свою чергу, Голова Вищої ради правосуддя Ігор Бенедисюк проінформував присутніх щодо діяльності Вищої ради правосуддя в частині проведення судової реформи та відповів на запитання колег.

    Особливу увагу учасники Пленуму ВГСУ приділили питанню фінансового забезпечення. Зокрема, Голова Державної судової адміністрації України Зеновій Холоднюк представив детальну презентацію "Організаційне та фінансове забезпечення системи правосуддя у 2016 році та у I півріччі 2017 року" і відповів на запитання керівників місцевих та апеляційних господарських судів.

    Також, присутні заслухали та взяли до відома інформацію секретаря Пленуму ВГСУ Лариси Рогач про хід виконання постанови Пленуму ВГСУ 03.02.2017 № 1 "Про підсумки роботи господарських судів України у 2016 році та завдання на 2017 рік".

Під час Пленуму ВГСУ учасники мали змогу висловитися та обмінятися думками щодо нагальних питань сьогодення судової системи.

                                                                                                 Прес-служба господарського суду Закарпатської області

за матеріалами веб-сайту

 Вищого господарського суду України